A Csodák Palotája PDF Nyomtatás E-mail
A lA_Csodk_Palotja2egendás hírű Öveges József volt, aki sokszor álmodott arról, hogy lesz majd Magyarországon egy olyan intézmény, ahol a látogatók a "világ érdekes" jelenségei közül nagyon sokkal közvetlen kapcsolatba kerülhetnek, kedvükre kísérletezhetnek, s "megérinthetik a tudományt”. Ezt az álmot az Eötvös Loránd Fizikai Társulat nekilátott megszervezni egy ilyen intézmény megvalósítását.
A_Csodk_Palotja3Időszaki kiállítások sikere meggyőzte a lehetséges támogatókat, és így a tőlük kapott támogatás segítségével megvásárolhatták és megnyithatták a Millecentenárium évében Közép-Európa első állandó interaktív tudományos bemutatóját, mintegy 1200 négyzetméter területen.
Jelenlegi HALADÓKNAK című kiállítás több dolgot is takar. Egyrészt azt, hogy mostani eszközeink a közlekedésre, a A_Csodk_Palotjahaladásra koncentrálnak: földön, sínen, levegőben, a látogatóknak számos élményben lehet részük a közlekedéssel kapcsolatban. Másrészt viszont az elmúlt tizenhárom év alatt sokat fejlődtek, változtak.
Céljaik nem változtak: közelebb hozni a látogatókhoz a természettudományokat, megmutatni, hogy a világ érdekes!
Reflexeidet több eszközön is megmérheted, kipróbálhatod.
És ha igazán bátor vagy, végigkerekezel a Monociklin, átsétálsz az önmagad által épített hídon...